Karas

 

Karas Wijnen in handen van de familie EurnekianWijngaard Karas

Duurzaamheid, familie, traditie en expertise komen samen bij Karas Wines, een Armeense wijnmakerij onder de eeuwige blik van de berg Ararat. Onze missie is om jaargangen van wereldklasse te produceren uit onze eigen wijngaarden in Armavir, Armenië.

Karas, de naam van de wijnmakerij, betekent ‘amfora’ in het Armeens, een heilig wijnvat van klei dat hier al 6000 jaar wordt gebruikt. Dat, gecombineerd met de oude oenologische cultuur van Armenië, inspireert ons om de toekomst van de geboorteplaats van wijn in kaart te brengen en tegelijkertijd de mantel terug te winnen als producent van 's werelds meest begeerde wijnen.

De reis van een Armeens gezin

De Armeense diaspora bracht de Eurnekian-familie naar Argentinië, maar Karas Wines is het resultaat van een familie die de wortels in het oorspronkelijke thuisland wil vernieuwen, tradities wil vernieuwen en ook wil zorgen voor duurzame ecosystemen en biodiversiteit. Ze hebben de knowhow al.

 

Eduardo Eurnekian en Juliana Del Aguila Eurnekian - oom en nicht - zijn verantwoordelijk voor het premium wijngaardbezit Bodega Del Fin Del Mundo, in Neuquén, Argentinië. Samen maken ze al meer dan een decennium wijn in Patagonië, een regio die bekend staat om zijn wijnen van oorsprong, en schouder aan schouder richtten ze Karas in Armavir op, wiens vulkanische terroir al even uniek is.

Wijnhandelaar en sommelier Juliana wendde zich jaren geleden tot het maken van wijn met een van 's werelds grootste mentoren: Michel Rolland. Alle drie begonnen aan dit speciale project waarin zowel innovatie als verantwoordelijkheid voor het milieu centraal staan, in de overtuiging dat Karas bruggen zal bouwen tussen Armenië en de rest van de wereld.

Karas met wijnglas