MEK

MEK is de eerste Nederlands-Armeense wijn.

Vandaar ook de naam; MEK, dit is 1 in het Armeense, de eerste Nederlands-Armeense wijn.

Isaac Gelichian een Nederlandse Armeen die zijn geld verdiende in de Almelose Textiel industrie als mode ontwerper. Bouwde later een bedrijf uit dat Textiel produceerde en leverde door heel Europa. 

Hij had de droom zoals veel Armeniërs om ooit Armenië eens te bezoeken. Lang geleden na de onafhankelijkheid bezocht hij Armenië voor het eerst. Hij was sterk onder de indruk van de schoonheid en geest van zijn vaderland. Armenië betoverde hem en hij realiseerde zich meteen dat hij iets met zijn  roots wou doen. Toen hij tijd in Armenië begon door te brengen, de schatten ervan verkende, tussen mensen reisde en de geheimen en tradities van het land ontdekte, realiseerde hij zich dat Armenië een diepgewortelde wijncultuur heeft. De thuisbasis van vele uitzonderlijke druivensoorten, de oorsprong van de wijn en de wijnproductie.

Laat zijn 2e vaderland, Nederland nou een groot liefhebber van wijn zijn. En zo bedacht Isaac zich, dat hij wijn wou produceren in zijn ene vaderland en deze wou verkopen in zijn andere vaderland. En zo kwam MEK op de markt.

Als eerste. 

MEK