Yerevan wijn

Armenia Wine Company is een familiebedrijf dat actief bezig is met het ontwikkelen van Armeense wijnproductie sinds 2008. De wijngaarden van de wijnmakerij werden in 2006 geplant in de regio Aragatsotn. De inheemse Saperavi, Areni en Kangun (Kangoun) druivensoorten groeien in deze wijnstreek. Bovendien worden er andere populaire Europese variëteiten geteeld. De klimatologische omstandigheden en de geografische ligging van het land zijn zeer gunstig voor de groei van wijnstokken en voor het maken van wijnen van hoge kwaliteit.

 

Armenia wine

Armenia Wine creëert bijzondere wijnen door het behoud van oude wijntradities en recepten, maar ook door actief gebruik te maken van moderne technologieën.

Maar het belangrijkste geheim van het succes van het bedrijf is de oneindige liefde van de eigenaren voor hun geboorteland Armenië en de wens om zijn rijkdom te onthullen. Armenia Wine is momenteel een van de toonaangevende wijnproducenten in Armenië. Dit bedrijf heeft een grote rol gespeeld in de export en publicatie van de Armeense wijnen op de wereldmarkt. Hun wijnen hebben vele prijzen en hoge prijzen gewonnen op de internationale wijncompetities.