MEK Areni 2018

€24,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen

GEMAAKT VAN DE INHEEMSE ARENI DRUIF. Druiven en de wijn komen van onze wijnhuis Mek Wine.

 

De Armeense Hoogland in het zuiden van Armenië, de regio Vajods Dzor, garandeert door lange, warme zomers een uitstekende rijping van de druiven. De wijngaarden liggen op zo'n 1250 meter hoogte. De specifieke smaak ontstaat dankzij de vruchtbare grond, die bestaat uit het vulkanisch gesteente en puim van de berg Ararat (slapende vulkaan). De grond is erg vruchtbaar en bevat vele mineralen, waardoor deze de perfecte voedingsbodem vormt voor het maken van Armeense wijnen. Wij hanteren nog steeds een volstrekt traditionele werkwijze.

Deze Areni inheemse druiven worden al sinds de prehistorie gebruikt voor de wijnproductie. Dit gebied wordt ook al genoemd in de bijbel, waarin wordt vermeld dat het maken van wijn dateert uit de tijd dat voorvader Noah een druif plantte langs de hellingen van de berg Ararat. Archeologen hebben druivenpitten en een oude wijnmakerij gevonden in de grotten van het dorp Areni en hebben bevestigd dat deze 6100 jaar of ouder zijn. Onze zorgvuldig vervaardigde klassieke Areni Mek is een elegante en excellent rode wijn, gemaakt van met hand geselecteerde Areni druiven. Deze zeldzame wijn rijpt 6 maanden in de beroemde Kaukasische eiken vaten. Zo krijgt de smaak van de wijn extra kracht.

Proefnotities: De wijn heeft een diepe robijnrode kleur, heerlijke afdronk en smaken van bosbessen, kersen en vanille. De wijn past goed bij gekruide en/of stevige gerechten, verschillende soorten vlees en bij kaas in het algemeen.

Moderne wijnen uit een oude wijnstreek, Gelichian is trots dit prachtige product met u te delen.

Herkomst Armenië
Regio Vajots Dzor
Producent MEK WINE
Vintage 2018
Druif Areni
Afsluiting Kurk
Kleur Rood, droog
Bewaaradvies Uit de zon en op een droge, koele en donkere plaats bewaren
Levering Alle EU landen
Inhoud 750 ml
Alcohol % 14%
 
Vol met karakter.
 
Vraag naar een vrijblijvende offerte aan!
DIJSO
Tel: 024-8481797
| Dinant

.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen