De Armeense wijnen van Voskevaz

Wijnmakerij Voskevaz creëert unieke wijnen van hoge kwaliteit, die wijnbouwtradities en innovaties combineren. Wijnmakerij Voskevaz is gelegen in de regio Aragatsotn in Armenië in het dorp met dezelfde naam Voskevaz, wat in het Armeens "gouden bos" betekent. Het uitlopersgebied van de hoogste berg in Armenië-Aragats is verbluffend mooi en divers, en het land heeft vorige lagen culturele lagen van de Armeense beschaving. Slechts een paar kilometer van het wijnhuis, aan de rand van de schilderachtige kloof van de rivier de Kasakh, bevinden zich de kerk uit de V-VII eeuw en overblijfselen van karases (Armeense klei-amforen) die in de grond werden gegraven, waarin wijn werd gerijpt.

Het wijnhuis werd opgericht in 1932. Sindsdien is er echter veel veranderd, de belangrijkste is gebleven - unieke karases die de productie van de late XIX eeuw zijn. Dit traditionele hulpmiddel voor wijnfermentatie en veroudering werd al in de oudheid gebruikt op het grondgebied van Armenië, waarvan het vroegste bewijs de overblijfselen zijn van een van de oudste wijnmakerijen ter wereld (ongeveer 6000 jaar oud) gevonden in de grotten van Areni, As evenals gedeeltelijk bewaarde karas-wijnkelder in de ruïnes van het Urartiaanse fort Teishebaini (ongeveer 2500 jaar oud).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »